Taxa anuala de inregistrare si mentenanta domenii „.ro”

tarif inregistrare domeniu

Taxa anuala de inregistrare si mentenanta domenii „.ro”

Din luna iulie 2017 Registrul Roman de domenii, RoTLD, va introduce taxa de inregistrare si mentenata anuala pentru domeniile „.ro”. Acest tarif este o  ” cerinta necesara pentru alinierea domeniilor „.ro” la politicile adoptate de toate tarile din lume”, spun cei de la RoTLD, dar in opinia mea este o taxa nejustificata. Nejustificata, in primul rand, pentru  ca se va aplica retroactiv pentru toate domeniile cumparate si inregistrate, iar in al doilea rand, pentru ca atunci cand am cumparat un domeniu am fost asigurat ca voi plati un pret unic pentru a deveni pe „viata” proprietarul unui domeniu care va fi inregistrat la RoTLD.

Ce mi se pare interesant de mentionat este ca cei de la RoTLD nu vorbesc, in comunicatul lor, de domenii cumparate ci de domenii inregistrate. Si tot la fel de interesant este si aspectul mentionat la punctul 2 al comunicatului ca, citez: „Stabilirea tarifului de inregistrare si mentenanta anuala are de asemenea avantajul ca va duce la deblocarea numelor de domenii „.ro”, care au fost inregistrate incepand cu anul 1993, si care în prezent nu mai sunt folosite, fie ca firmele ce le-au solicitat au disparut, fie ca persoana care le-a solicitat nu mai are nevoie de acele nume in prezent.„, am incheiat citatul.

Cum adica deblocarea domeniilor „.ro”? Daca nu platesti tariful de mentenanta, ramai fara domeniu? Si ce daca o persoana nu-si foloseste domeniul cumparat? Un domeniu nefolosit nu are cum sa genereze costuri de mentenanta, altele decat cele care au existat la cumpararea si inregistrarea acestuia, platite de altfel prin pretul unic.

In opinia mea, daca se va intampla asa ceva, juristii de la RoTLD, incepand cu luna iulie, vor avea ceva de lucru.

RoTLD nu a stabilit inca tariful, dar se vehiculeaza sume de pana-n 10 euro per domeniu.

Sursa photo : Designed by Freepik

Call Now Button cazare transfagarasan, cazare balea, cazare balea lac, cazare vidraru